AŞIRI İLGİ

AŞIRI İLGİ

Not:Bu yazı 2,5 yaşından büyük çocuklar için geçerlidir.

 

03.03.2023 738

Bazen anne babalar çocuklarıyla aşırı ilgilenirler. Her dakika onlarla vakit geçirirler. Çocuklar her istediğinde ellerindeki işi bırakıp onların taleplerini yerine getirirler. Bu sanki uzmanların tavsiye ettiği şeyi en mükemmel şekilde yapıyormuş gibi hissettirir. Ama tam olarak böyle değildir. 

Bu şekilde alışmış çocuklar anne baba ilgisine karşı doyumsuz olurlar. En küçük bir ilgisizlik durumunda çok tepki gösterebilirler.

Belli bir yaştan sonra çocuk, bazen yalnız başına vakit geçirmeye teşvik edilmelidir. Bu, çocuğun kendi kendine yetebilme becerisini geliştirir. Sıkılma duygusuyla başetmeyi öğrenmesini sağlar.

İşiniz varken çocuğunuzun beklemesi, ona beklemeyi, sabırlı olmayı, içsel arzularını ertelemeyi öğretir. Çocuk çok istediği birşeyi beklerken kendi heyecanını dizginlemeyi, duygularını kontrol etme becerisini geliştirir.

Bunun için her gün belli saatler arası tablet,telefon,bilgisayar gibi aletlerin kullanılmadığı "oda saati" ya da "ayrı kalma saati" gibi adlarla bir düzen kurabilirsiniz.

 

Ege Koop İlkokulu Rehberlik Servisi